Cashflow Kwadrant -Robert Kiyosaki Boek review!

Zo'n 10 jaar geleden heb ik het boek Cashflow Kwadrant van Robert Kiyosaki onder ogen gekregen en in één ruk uitgelezen. Er is veel over gepubliceerd en over geschreven. Maar destijds was de kennis uit dit boek nog niet relevant voor mij. Ik had hard gewerkt voor een baas en verdiende elke maand mijn loon. En was als ZZPer lekker eigenwijs aan de slag gegaan. Daarbij had ik simpelweg nog geen extra geld om te investeren. Ik was (en bekijk eerst even de bovenstaande video) die Sales & Marketing specialist dat hard voor een bedrijf had gewerkt. En daarna mijn dienstverlening in de vorm van een onderneming op verschillende manieren aan de man bracht.

Met gemiddeld 60 tot 70 uur per week kwam ik op een diepte punt. Mijn lichaam ging protesteren en kon gelukkig nog op tijd de keuze maken om te stoppen met het harde werken. En besloot om het anders te gaan doen. En met gelukkig op tijd bedoel ik.....dat ik op het laatste moment bijna tegen een burn out aan zat. Ik ben 4 weken op vakantie gegaan en toevallig het boek “Cashflow Kwadrant” meegenomen en nogmaals gelezen.

In mijn vakantie periode ben ik gaan bekijken wat ik beter kon gaan doen met mijn onderneming. Ik wist dat ik “Self Employed” was. Die met passie elke dag zijn ding doet. Om daarna te kunnen gaan investeren, zodat geld voor mij gaat werken. En ik daarbij van diverse belasting voordelen gebruik kon gaan maken. Ik was nog zoekende zeg maar. Ook ik heb geprobeerd een business op te starten met diverse Direct Selling formules en Soft Franchise formules. Maar dit heeft voor mij niet gewerkt.

De keuze om voor mijzelf te starten destijds was zeker bevrijdend te noemen. En nu 18 jaar later met vele ups & downs werk ik nog steeds elke dag met veel passie en plezier aan mijn business. En is het Cashflow Kwadrant nog steeds de rode draad in mijn leven. En begrijp mij niet verkeerd, wanneer jij heerlijk aan de linkerkant van het kwadrant wilt blijven staan. Is dit natuurlijk ook helemaal prima!

Oké laten we eens bekijken in welke categorie jij in het Cashflow Kwadrant behoort:
E. Employe. Jij werkt elke week parttime of fulltime voor een bedrijf aan jouw inkomen!
S. Self Employed. Jij de specialist in jouw vakgebied. En op ZZP basis jouw diensten aanbied.
B. Business Owner. Jij de (kleine of grote) ondernemer met meerdere werknemers in dienst.
I. Investor. Jij die fulltime of parttime investeert in assets. Zodat geld voor jou gaat werken.
Image
Aan welke kant van het Cashflow Kwadrant sta jij?

Simpel gezegd heb je een arbeidsmarkt/(inkomens) onderverdeling. Met aan de linkerkant de employees (werknemers) en self employed mensen (zzp’ers) en aan de rechterkant de business owners (ondernemers) en investors (investeerders).

Wanneer je meer wilt verdienen of juist het geld voor je wilt laten werken. Komt het er simpel gezegd op neer, dat je zo snel mogelijk naar de rechterkant zal moeten gaan verschuiven. Mits je daar nog niet bent natuurlijk. Want aan de rechterkant van het Cashflow Kwadrant zijn juist de mensen die inkomen genereren (grotendeels) onafhankelijk van hun eigen inspanning.

Toen ik de boeken las van Robert Kiyosaki, kwam ik al snel tot de conclusie dat ik op het moment van lezen, dus eigenlijk nog aan de linkerkant van het kwadrant stond.

Na mijn welverdiende vakantie destijds. Wist ik dat ik zo snel mogelijk naar de linkerkant moest gaan verplaatsen. Zodat ik meer tijd voor familie en vrienden kon gaan inplannen. En ik met minder zorgen mijn leven kan gaan vervullen.

Uiteraard ben ik daar sindsdien (10 jaar geleden) mee aan de slag gegaan. En ben ik de afgelopen jaren steeds meer gaan investeren in vastgoed en aandelen. Kortom ik heb acht jaar geprobeert om het wiel opnieuw uit te vinden. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het Cashflow Kwadrant een prachtige lijdraad is om meer financiële vrijheid te ontwikkelen.

Wil jij nu ook sneller naar de rechterzijde van het "Cashflow Quadrant" verplaatsen. Maar je weet niet hoe! Laten we dan eens een vrijblijvend intake gesprek inplannen. Wellicht kan ik jou daarbij gaan ondersteunen. Wij kunnen dan samen bekijken wat de mogelijkheden voor jou kunnen gaan zijn. Zodat ook jij een balans kunt gaan ontwikkelen en met passie geld voor jou kan gaan laten werken.

Connect

Optimale Ontwikkeling

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor al
onze nieuw geplaatste artikelen!

Adres

Kuyperstraat 61
3601 VD te Maarssen

Gegevens

Kvk nr. 66842824
Btw nr. NL002007037B80

Support

Need Any Help
Contact