De innerlijke dialoog kan jou maken of kraken!

Dagelijks hebben wij als individu meerdere malen te maken met innerlijke dialogen. Dat is heel normaal, sterker nog wanneer je dit niet hebt. Sta je op een soort automatische piloot en is het wachten totdat de brandstof op is.....

Maar wist je dat jouw innerlijke dialoog jou kan maken of kraken?

Afgelopen weekend (afhankelijk wanneer jij dit blog artikel leest) had ik in persoonlijke sferen een zware confrontatie. Iets wat niet één twee drie op te lossen is. En dit was best voor mij een uitdaging kan ik je vertellen. Maar het meest bijzondere was voor mij eigenlijk, de na sleep van deze best wel emotionele dag.

De maandag erop werkte ik zoals iedere maandag met allemaal positieve cliënten, en één daarvan gaf met lange zinnen en omwegen aan, dat zij niet meer geïnteresseerd was in mijn dienstverlening. Zij bedankte mij voor de waardevolle input en veranderingen in haar onderneming, die wij samen hadden bereikt. En spraken af, om zo nu en dan nog eens contact te houden.

Super gaaf zou je zeggen......wij hadden namelijk samen mooie dingen voor elkaar gekregen...toch?

Maar wat het bijzondere was, ik begon aan mijzelf te twijfelen. Mijn zelfverzekerdheid daalde tot het niveau nul. En mijn innerlijke dialoog nam het van mij over......
Ik dacht hoe kan dit nou, waarom stopt ze met mijn dienstverlening. Wat heb ik fout gedaan!
Moet ik weer aan het werk voor een werkgever. Shit ik moet na 18 jaar weer gaan solliciteren...
Moet ik een uitkering gaan aanvragen. Zal mijn bedrijf falliet gaan. Kan ik nog wel mijn doelen gaan realiseren?
Image
Je kunt het zo gek niet bedenken wat er allemaal door mijn hoofd ging.

Mijn innerlijke dialoog sprak mij letterlijk de afgrond in!

Oeps......Na een paar uur volledig mijzelf de afgrond in te hebben gebracht. Dacht ik ineens Joël, waar ben jij in hemelsnaam mee bezig. Dit is één klant die waardering voor mij heeft, die mij bedankt voor mijn bijdrage. En ze super blij is met alles wat wij hadden bereikt. En begrijp mij niet verkeerd, ik werk met zoveel leuke enthousiaste mensen. Waarvan er één dus gewoon enorm is geholpen. En mijn diensten niet meer nodig zijn. En het nu heerlijk alléén gaat doen. Dit is mijn taak!

Mijn innerlijke dialoog ging in negatieve zin gewoon even helemaal los.

Ik ben toen verder gaan nadenken, en kwam ik er al snel achter dat het weekend ervoor mij niet in optimale staat had gebracht. En ik dus eigenlijk in een soort negatieve bubbel was blijven hangen. En mijzelf dus niet de tijd had gegund om hier even bij stil te staan. Want de dag erna bleef ik dus al die negatieve onzin tegen mijzelf verkondigen.

Is geheel menselijk natuurlijk. En dit is niet fout, het is juist een les!

Door (bijna) direct het probleem te herkennen en mijn innerlijke dialoog naar een positieve mind set te brengen. Bracht ik mijzelf weer in de zelfverzekerde man die ik ben. En was mijn probleem tijdelijk (deels) opgelost.

Ik vulde mijn mind, met al mijn overwinningen, persoonlijke successen en bekeek realistisch hoe mijn business er voorstaat. En begon weer te denken aan mijn doelstellingen die ik zo graag wil gaan bereiken.

Opgelost zou je denken....

Zoals je wellicht zult begrijpen was het probleem wat dit heeft veroorzaakt nog niet in zijn geheel opgelost. De dag erna, na een goede nachtrust. Heb ik een aantal beslissingen gemaakt dat het uiteindelijke probleem, sneller opgelost gaat worden. (En wellicht is dit al opgelost wanneer je dit leest)

Hierdoor viel er een enorme last mijn schouders af, en kon ik die week weer fantastisch en met veel passie en enthousiasme verder gaan.

Zoals je zult begrijpen hebben we allemaal innerlijke dialogen die ons even tegenzitten. En ik weet zeker dat ook jij dit meerdere malen ervaren hebt.

De kunst is wanneer jou dit overkomt, dus eerst te bekijken waarom jouw innerlijke dialoog negatief is. En daarna op zoek te gaan naar het uiteindelijke probleem. En dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Anders blijft die negatieve innerlijke dialoog aan jouw knagen, en helpt jouw stukje voor stukje op deze manier de afgrond in.

Heb jij nu vaak last van negatieve innerlijke dialogen die uiteindelijk je werk of jouw privé leven in de weg kunnen gaan zitten. En wil je daar een stukje hulp bij ontvangen om die innerlijke dialoog sneller weer back on track te krijgen.

Aarzel dan geen moment en neem vandaag nog even contact met mij op. Wij plannen dan een vrijblijvend intake gesprek in, om te bekijken of we dit samen kunnen gaan oplossen. Zodat ook jij snel weer verder kunt gaan naar een optimaal leven of met veel passie verder kunt gaan met jouw onderneming.

Connect

Optimale Ontwikkeling

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor al
onze nieuw geplaatste artikelen!

Adres

Kuyperstraat 61
3601 VD te Maarssen

Gegevens

Kvk nr. 66842824
Btw nr. NL002007037B80

Support

Need Any Help
Contact