Hoe Silvester Stallone als Rocky Balboa mij inspireert!

Wellicht denk je nu, oké Joël serieus? Meen je dit echt! Haal jij inspiratie uit een Film! Mijn antwoord op al die vragen is volmondig JA. En mocht je willen weten waarom, lees dan even rustig verder........


De Rocky film reeks

Wanneer ik denk aan Silvester Stallone, die als Rocky Balboa in de Rocky film reeks acteert. Denk ik aan een personage dat elke keer weer in de boksring stapt. En de enorme drang heeft om zichzelf meerdere malen te bewijzen, dat hij de enige echte ware boks legende is. Dat de weg ernaar toe, zwaar en beproeft en bijna onmogelijk is. Je wordt meegenomen in zijn keiharde trainingsroutine en vooral ook in zijn dagelijkse problematiek op privé vlak. Dit zoals ieder ander zo nu en dan ervaart in zijn eigen leven. De ingrediënten voor de rocky film reeks zijn altijd gebaseerd op: het gezinsleven, familie, vrienden en top sport!

En altijd aan het einde van de film, komt rocky er als winnaar en als de enige echte bokslegende weer uit! Zijn beproeving is om elke keer weer zijn doelstellingen te gaan realiseren. Door hard te knokken voor zowel zijn familie, vrienden en het gezinsleven. Om vervolgens aan het einde van de film in de ring te kunnen stappen, elke ronde tot de grond neer geslagen te worden. Hij enorme klappen moet incasseren, en zo elke keer weer net genoeg kracht heeft om binnen 10 tellen op te staan. Om vervolgens bond en blauw als winnaar de ring te verlaten.


Waarom inspireert mij dit dan zo?

Ikzelf heb ook vele vechtsporten mogen beoefenen, en vele daarvan met één of meerdere dan graden met succes afgerond. De weg om dit te bereiken was doorgaans hetzelfde als in de Rocky film reeks. Elk examen of wedstrijd is de beproeving dat je een stap verder komt richting het einddoel. Of om als winnaar uit de ring te kunnen stappen. Daarbij was ik ook elke dag bezig met trainingen, het gezinsleven, familie en vrienden. En was de weg naar de top hard werken in combinatie met mijn trainingen en veel discipline de orde van de dag.

Natuurlijk is dit een film, en is er veel drama nodig om dit zo in te pakken dat je zoveel empathie ontwikkelt voor de hoofdrol speler, dat je denkt hoe krijg Rocky dit in hemelsnaam voor elkaar.

Wat een opgave... en je denkt, jeetje respect voor die man hoe hij dit allemaal voor elkaar bokst. Net dat je denkt dat hij knock out gaat door de enorme klappen en wanneer hij op de grond valt. De scheidsrechter van 10 naar 1 gaat tellen. Spant je lichaam aan, en bij tel nummer vijf denk je "oh jee hij staat nooit meer op. Het is afgelopen". En bij tel drie komt er beweging in het bewerkte afgematte lichaam, en heeft hij nog genoeg energie over om net op te kunnen staan. En door te vechten.

In één van zijn laatste Rocky Films voert Rocky een gesprek met zijn zoon. Hij geeft hem een vader op zoon advies over het leven hoe dit volgens de bokslegende in elkaar zit. Wellicht heb je bovenstaande video al even bekeken. Maar iedere keer wanneer ik dit fragment zie, denk ik hoe waardevol dit advies ook voor ons kan zijn.

Buiten de film, dus in het echte leven!

Ikzelf heb ook een zoon, in deze fase in het leven. En iets soortgelijks heb ik hem ook vertelt. En natuurlijk gaat het in de film van Rocky om zijn zoon. Maar ook wij kunnen hier veel van leren.

Enkele zinnen uit dit gesprek die mij inspireren:
The world ain't all sunshine and rainbows, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it.
You me, or nobody is gonna hit hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! But you gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers. Cowards dot that, and that ain't you! Your better then that.
But until you start believe in yourself you ain't gonna have a life!
Image
Wat een speech! En waarom zo belangrijk!

Rocky vertelt in zijn speech de realiteit van het leven. Het leven is niet perfect en brengt jou op jouw knieën als jij dit toelaat.

Een super krachtige zin met als einde “Als jij dit toelaat

Veel mensen zijn geneigd, om de negatieve dingen in dit prachtige leven op te stapelen. Waardoor er een soort negatieve spiraal ontstaat. Waardoor we eigenlijk nog meer negativiteit toelaten in ons leven. En we zo dus langzaam op onze knieën belanden.

Dus simpel gezegd en zeker niet altijd even gemakkelijk om te realiseren. Maar de kunst is, om dit dus niet toe te laten.

Vervolgens gaat hij verder met zijn speech en zegt eigenlijk in boks taal. Jij, ik of niemand anders slaat harder toe dan het leven. Het gaat er niet om hoe hard jij toeslaat, maar het gaat erom hoeveel klappen jij kunt ontvangen. En vooral blijft doorgaan. Dit is hoe jij succesvol gaat worden of zult gaan winnen in het leven. Maar je moet echt bereid zijn om de klappen te kunnen ontvangen. En vooral niet anderen de schuld te gaan geven, omdat jij niet bereikt wat jij wilt bereiken. Lafaard doen dat. En dat ben jij niet!

Wauw....vele mensen zijn geneigd om vooral naar anderen te kijken. En goed te kunnen analyseren wat anderen fout doen wanneer zij hun succes niet bereiken. Wij maken allemaal fouten. Is helemaal menselijk.

Ook jij...Accepteer dit, los het op en ga verder. Alléén wanneer je eerst naar jezelf kijkt en jouw fout of aanpak inziet en oplost. Dan zal je verder kunnen op weg naar jouw succes!

Oké natuurlijk maken anderen ook fouten. Maar hoe gemakkelijk is het om direct naar een ander te kijken. En de schuld in andermans schoenen te schuiven. Zoals gezegd kijk eerst naar jezelf, wellicht had je het anders kunnen aanpakken zodat je wel het gewenste resultaat krijgt. En was dit probleem op weg naar jouw succes niet aan de orde geweest.

Ben jij bereid om de klappen te ontvangen, op weg naar jouw doelstellingen/succes? Of blijf je een lafaard en geef je een ander de schuld dat jij niet succesvol bent?


Als laatste een fantastische quote..

"Als jij niet in jezelf gaat geloven, dan heb jij geen leven!"

Deze zin is wat een ieder zal moeten toepassen, wat je ook zou willen bereiken in het leven. Geloven in jezelf. Je zult dan meer zelfverzekerdheid gaan uitstralen. En mensen zullen deze verandering bij jou gaan zien.

En als er mensen zijn die jou heel goed kunnen gaan vertellen, dat wat jij wilt gaan bereiken niet mogelijk is. En jij je daar niet door laat afschrikken. Dan gaan mensen in jouw omgeving een man of vrouw leren kennen dat gedisciplineerd te werk gaat. Met als één doel. Zijn of haar succes te gaan behalen.

Jij bent de enige die dit zult gaan bereiken, wanneer jij gelooft in jezelf. Jij bent de enige die jouw weg naar succes bewandeld. Jij bent de enige die daar verantwoordelijk voor is. Kortom ben jij klaar voor jouw succes? En kom jij als winnaar uit de boksring?

Connect

Optimale Ontwikkeling

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor al
onze nieuw geplaatste artikelen!

Adres

Kuyperstraat 61
3601 VD te Maarssen

Gegevens

Kvk nr. 66842824
Btw nr. NL002007037B80

Support

Need Any Help
Contact