This is why I love the Beach! Wat voor wijze les geeft het strand mij!

Het strand, the beach, la playa, la spiaggia, la strando allemaal prachtige vertalingen voor een witte strook aan zee bestraat met zand of grind. Waar je in de zwoele zomers, de hele dag ligt te werken aan jouw kleurtje. Een plek waar je prachtige zonsondergangen kunt zien, of heerlijk bij een beach bar kunt gaan genieten van de lekkerste cocktails en andere dranken en versnaperingen. We geven allemaal onze eigen invulling wat het strand voor ons betekent. En ik ken maar weinig mensen die het strand niet fijn vinden.

Voor mij is het strand de ideale plek voor een stukje zelfreflectie en rust?

Meerdere malen per jaar boek ik een weekendje weg in Scheveningen of in Noordwijk. Het strand is voor mij een plek waar ik even mijn hoofd leeg krijg. En nee dan bedoel ik niet met 10.000 man naast elkaar gaan liggen voor de verkoeling en een versnapering. In mijn optiek is het strand het allermooist wanneer je bij zonsopgang of ondergang (vaak afhankelijk wanneer je er bent) in bijna alle rust een strand wandeling kunt gaan maken. Bizar soms hoe snel de zon verdampt en verdwijnt in de zeespiegel. Maar dat terzijde...

Van het weekend was ik even in Noordwijk aan zee. Was er rond een uur of 20:30 en het was al een stuk rustiger. Waardoor ik heerlijk even een korte wandeling maakte en even om mij heen aan het genieten was van de zee en de zon en een paar wolkjes.

Ik besefte mij toen, dat de zee een soort kalmte, rust overbracht in mijn systeem. Je kent het vast wel, de kleine golven het geluid van de meeuwen en de inslag van de branding. De voetstappen van anderen in het zand. De schemering van een prachtige zonsondergang en weinig anderen om je heen. Ineens voel je je volkomen alléén. En je neemt alles met je zintuigen visueel en additief tot je op.

De zee bracht mij kalmte, en besefte ook direct hoe krachtig en mooi dit is. En dat wij er allemaal gebruik van kunnen maken. Gratis en voor niets.

Op Instagram een kleine foto's collage gemaakt met bijgevoegde tekst .

“This is why I love the Beach. Calm but also so powerful and beautiful to all! This always makes me remember. Stay Calm radiate strength, and reamain a beautiful person to everyone around you!”


Dit is wat het strand voor mij betekent en mij als les elke keer weer meegeeft. Blijf kalm (niet te gehaast) Straal kracht uit en blijf een prachtig persoon voor iedereen om jou heen. Het strand is zoals je zult begrijpen net zo. Kalm maar straalt ook kracht uit en mooi voor iedereen!
Foto - Noorwijk aan Zee 

Prachtige Duinen, weidse bossen, kleurrijke bloembollenvelden en een heerlijk 13 km lang zandstrand met een prachtige vuurtoren.

Noordwijk heeft voor mij alle eigenschappen waarover ik spreek in dit blog artikel:

- Kalmte
- Kracht
- Mooi voor iedereen!
the beach
Wat maakt jou tot een kalm, krachtig en prachtig persoon?

Zoals je nu zult begrijpen is zo'n wandeling in de branding een prachtig mooi moment om deze vragen eens heerlijk aan mijzelf te stellen. Samen met mijn eigen innerlijke dialoog te gaan sparren om deze vragen te beantwoorden. En waar nodig bij te schaven of verder te gaan ontwikkelen.

Probeer het eens, zoek een plek waar voor jou deze drie componenten (kalmte, kracht en prachtig of mooi) bij elkaar komen. En ga met jezelf aan de slag om te kijken of al deze drie belangrijke waardes in optimale staat bij jou aanwezig zijn.

Ben je zoekende en weet je niet waar te beginnen. Weet jij niet hoe deze waardes te verbeteren. Laten wij dan eens een wandeling gaan maken. Samen eens kijken hoe jij jezelf hierin kunt vinden en stimuleren. Met gerichte aanpassingen aan de slag om deze waardes nog beter/sterker kan gaan ontwikkelen tot optimale groei.

Connect

Optimale Ontwikkeling

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor al
onze nieuw geplaatste artikelen!

Adres

Kuyperstraat 61
3601 VD te Maarssen

Gegevens

Kvk nr. 66842824
Btw nr. NL002007037B80

Support

Need Any Help
Contact